Občina Rače-Fram
.: Prva stran :.

Priznanja kakovosti Tržnice občine Rače - Fram 2016

FOTOGRAFIJE dobitnikov priznanj:


Odprite prezentacijo fotografij v drugem oknu, če vam je brskalnik ne prikaže na tej strani, ali javlja napako.

Priznanja kakovosti Tržnice občine Rače - Fram
na 26. državni  razstavi in ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij 
 
Pripoved o ljudeh in njihovi ljubezni. Pripoved o ponosu in neločljivi vezi zemlje, sonca in človeka

Vsako soboto dopoldan nas na dvorišču gradu  Rače na lokalni tržnici domači  ponudniki na bogato obloženih stojnicah zalagajo s svojimi pridelki in  produkti, za katere je potrebno vložiti veliko truda, časa, energije in znanja. Stojnice se šibijo od ponudbe kruha in krušnih izdelkov, peciva,  jajc, domačih testenin, bučnega olja, mlečnih in mesnih izdelkov, zelenjave, sezonskega sadja, zelišč, čebeljih pridelkov, vina, izdelkov iz lesa ipd.. Kakovost svojih produktov so dokazali tudi  na 26. državni  razstavi in ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij  v Ptuju med 19.5. in  22.5.2016 v prostorih Minoritskega samostana, kjer so osvojili 7 zlatih priznanj, 6 srebrnih priznanj in 2 bronasti priznanji. Priznanja sta prejeli tudi naši najodličnejši "blagovni znamki" iz Planice – Turistična kmetija Štern "pri Kovačniku" in Izletniška ekološka kmetija Uranjek "pri Baronu". Predstavljamo dobitnike:

Mleko in mlečni  izdelki
1. Kmetija Selinšek, Starše 35, 2205 Starše, Novo v ponudbi  tržnice!
Ukvarjajo se s prirejo mleka ter  predelavo  kravjega mleka v mlečne izdelke.  V lastni domači V ponudbi imajo jogurte (navadni, sadni), različne vrste sirov (mladi, poltrdi in kuhan sir), skuto (tudi  albuminsko), skutine namazi ipd..,  tudi v lastni domači prodajalni na kmetiji.
Prejeli so: Zlato priznanje za domači navadni jogurt in srebrno priznanje za zeleni skutin namaz. 


2.Kozjereja in sirarstvo Andrej Frešer, Kopivnik 9, 2313 Fram
Prejeli so: Zlato priznanje za poltrdi kozji sir in srebrno priznanje za kozjo skuto.
 
• Kruh, moka in pekovski izdelki
3.Kmetija Plečko, Podova 69, 2327 Rače
Primarno se ukvarjajo s poljedeljstvom in živinorejo, v okviru dopolnilne dejavnosti pa pečejo kruh v krušni peči, gibanice, potice in drobno pecivo, izdelujejo testenine, moke, marmelade, bučna in sončnična semena pa predelajo v olja. Želijo, da se osnovna in dopolnilna dejavnost na kmetiji dopolnjujeta, zato na njivah zraven kultur, ki so potrebne za prehrano govedi pridelujejo tudi piro, ajdo, buče in sončnice.
Prejeli so: Srebrno priznanje za mešani kruh iz krušne peči in zlato priznanje za  lešnikove rogljičke iz pirine moke.

4.Kmetija Tomše; Slavica Ačko, Loka pri Framu 20, 2313 Fram
Prejeli so srebrno priznanje za domači kmečki kruh in bronasto priznanje za orehovo potico.
  
 
• Vložnine, suhomesnati izdelki, žgane pijače – likerji
5.Kmetija Frangež ; Barbara Petrič, Brezula 42, 2327 Rače
Prejeli so zlato priznanje za vložene kumare, vloženo rdečo papriko, vložen stročji fižol in mešano solato, srebrno priznanje za vloženo papriko in bučni kompot ter bronasto priznanje za domačo salamo.
 
6. Izletniška ekološka kmetija Uranjek – pri Baronu; Boris Uranjek, Planica 6, 2313  Fram, info@pribaronu.si , www.pribaronu.si
Družina je predana spoštovanju do narave in sozvočju človeka z njo. Od leta 1999 se že ukvarjajo z ekološko pridelavo in predelavo izdelkov.  V trgovinici na dvorišču kmetije ponujajo pestro izbiro eko izdelkov: čaje,  pesta, marmelade, kompote, zelenjavne mešanice, sokove, sirupe, likerje, žganja, mesne izdelke, zelenjavo …. Pri njih se že 25 let ukvarjajo s turizmom na kmetiji in  se hrana pripravlja z ljubeznijo - vse od sadike do krožnika.
Prejeli so zlato priznanje za bio češnjev liker in srebrno priznanje za bio metin liker in za čemažev pesto.
 
 
Vsem dobitnikom priznanj čestitke za njihov uspeh! Prejeta priznanja so potrditev kakovosti ter motivacija  za nadaljnje dobro delo in nadgradnjo produktov.
Domače in okusno – grajska tržnica Rače! Vljudno vabljeni!
 
Tanja KOSI, Rače, 26.5.2016

Predstavitev ponudnikov in ponudbe na Tržnici občine Rače-Fram (PDF)


Anketa
Trenutno se ne izvaja nobena anketa
Rezultati prejšnjih anket