Občina Rače-Fram
.: Prva stran :.

Gradu Rače 1. mesto za najlepše urejeno in najbolj gostoljubno urbano jedro v Sloveniji (2017)

Novo pomembno priznanje za urejenost gradu Rače
V središču občine Rače-Fram premoremo pravi biser - enega najlepše ohranjenih ravninskih gradov v Sloveniji in v Evropi, povezan tudi z zgodbo oz. prizoriščem prvega slovenskega zgodovinskega romana o grofu Ivanu Erazmu Tattenbachu.
Turistična zveza Slovenije je 17. oktobra letos v Nordijskem centru Planica podelila priznanja letos najboljšim v projektu 'Moja dežela - lepa in gostoljubna'. Bodimo ponosni, kajti Rače so dosegle 1. mesto v kategoriji urbana jedra.


Turistična zveza Slovenije je na osrednjem turističnem dogodku v Sloveniji, na Dnevih slovenskega turizma v Kranjski Gori v torek, 17. oktobra 2017, podelila priznanja najlepše urejenim in najbolj gostoljubnim krajem v okviru tekmovanja 'Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017'. Projekt omogoča tudi sodelovanje na mednarodnem tekmovanju najlepše urejenih evropskih mest in vasi Entente Florale.

Patricija Thaler, dolgoletna članica Ocenjevalne komisije občine Rače-Fram in predsednica Društva podeželskih žena Klasje Rače: »To je pomembno priznanje, ki uvršča našo občino na zemljevid turističnih destinacij. Grad Rače, ta markantni objekt, je v prvem slovenskem zgodovinskem romanu opisal Josip Jurčič, ki je v zgodbo vpletel resnične zgodovinske dogodke o grofu Tattenbachu. Najbolj me je razveselilo zanesenjaštvo ljudi, ki delajo za turistično prepoznavnost svojega kraja. Ponosni na svoje delo in z nasmehi na obrazih so prihajali na oder ter prevzeli nagrado, plaketo in zastavo Turistične zveze Slovenije z imenom svojega kraja. Zanimivo je bilo izmenjati lastne izkušnje z ostalimi prejemniki in turističnimi delavci. Vsi namreč delamo na tem projektu z namenom, da izboljšamo kakovost svojega življenja in življenja sokrajanov, seveda pa tudi, da si obiskovalci naš kraj zapomnijo po urejenem okolju in veselih ter prijaznih ljudeh. Vsi se soočamo s podobnimi težavami, ki pa so v glavnem povezane s finančnimi sredstvi. Veliko bomo morali še narediti na prepoznavnosti kraja in ga še močneje postaviti na turistične zemljevide. Opogumlja in motivira pa dejstvo, da smo na pravi in opaženi poti.«

Tanja Kosi, vodja občinskega projekta Moja dežela, lepa in gostoljubna: » Spoštovani akterji zgodbe 'Grad Rače', občinski nagrajenci projekta 'Moja dežela - lepa in gostoljubna', spoštovane občanke in občani, ki doprinašate svoj delež k urejenosti občine Rače-Fram, vsem vam izrekamo zahvalo za dosedanje skupno timsko delo, ki se odraža tudi v stanju duha kraja.
Prejeti naziv Občini Rače-Fram pomeni pomembno priznanje ter potrditev dosedanjega uspešnega dela, obenem pa spodbudo za nadaljnji razvoj turistične destinacije Rače - Fram.

Na naši občinski spletni strani (na spodnjih povezavah) je opisana zgodba gradu Rače in naše dosedanje delo ter prizadevanje za lep, prijazen videz našega kraja:
Predstavitev gradu Rače
Primerjava videza gradu Rače v času začetka delovanja samostojne Občine Rače-Fram (leta 1995) in prej ter po dvajsetih letih, po njegovi celostni obnovi - predstavitev v slikovni in video verziji na povezavi 
Fotogalerija izvedenih občinskih projektov preteklih let.

Vabljeni k virtualnemu ogledu, še bolj pa bomo veseli obiska v živo!

Tanja KOSI, Rače, 14.11. 2017

 
Utrinek s Kranjske Gore - Dnevi slovenskega turizma 2017


V imenu Občine Rače-Fram je priznanje prevzela Tanja Kosi 

 
Letošnji prevzemniki priznanj 

 
V kategoriji urbanih jeder je 1. mesto v Sloveniji pripadlo Račam in tamkajšnjemu graduSobota, 24.8.2019
Anketa
Trenutno se ne izvaja nobena anketa
Rezultati prejšnjih anket